środa, 17 listopada 2021

Fasolka z pomidorami i oliwkami

 Prosta ,pyszna fasolka do obiadu, którą często robimy w naszym domu. Przygotowanie jest bardzo szybkie, wystarczy mieć ugotowaną fasolkę i połączyć z pozostałymi składnikami i danie gotowe. Zapraszam na przepis.

Składniki

500 g ugotowanej fasolki szparagowej

10 szt. pomidorków koktajlowych

garść oliwek czarnych bez pestek

2 łyżki oliwy z oliwek 

1 żabek czosnku

3 anchois

100 ml sosu pomidorowego

sól ,pieprz do smaku

Przygotowanie. Pomidorki przekroić na pół ,anchois pokroić, oliwki pokroić, czosnek obrać i rozgnieść lekko. Na patelnie wlać olej podgrzać ,dodać czosnek podsmażyć lekko, dodać pomidorki i anchois i oliwki, podusić chwilę, dodać fasolkę i dusić 3 -4 minuty mieszając co jakiś czas. Wlać przecier pomidorowy, dodać 50 ml wody, doprawić do smaku solą i pieprzem, przykryć pokrywką i dusić 5 min. Dusimy na małym ogniu. Zamieszać co jakiś czas. Podawać do dania głównego lub jako lekki podwieczorek. Zapraszam was na mojego Facebooka, gdzie dodaję wszystkie moje przepisy.

Polub mnie na Facebooku

Zapraszam do oglądania filmu oraz do subskrybowania mojego kanału.



                                       


 

1 komentarz:

Sałatka letnia do grilla

 Taką sałatkę możesz robić całe lato na każdą okazję. Jest pyszna i pasuje do każdego dania.Z kilku składników wyczarujesz ten pyszny dodate...