Prosta ,pyszna fasolka do obiadu, którą często robimy w naszym domu. Przygotowanie jest bardzo szybkie, wystarczy mieć ugotowaną fasolkę i połączyć z pozostałymi składnikami i danie gotowe. Zapraszam na przepis.
Składniki
500 g ugotowanej fasolki szparagowej
10 szt. pomidorków koktajlowych
garść oliwek czarnych bez pestek
2 łyżki oliwy z oliwek
1 żabek czosnku
3 anchois
100 ml sosu pomidorowego
sól ,pieprz do smaku
Przygotowanie. Pomidorki przekroić na pół ,anchois pokroić, oliwki pokroić, czosnek obrać i rozgnieść lekko. Na patelnie wlać olej podgrzać ,dodać czosnek podsmażyć lekko, dodać pomidorki i anchois i oliwki, podusić chwilę, dodać fasolkę i dusić 3 -4 minuty mieszając co jakiś czas. Wlać przecier pomidorowy, dodać 50 ml wody, doprawić do smaku solą i pieprzem, przykryć pokrywką i dusić 5 min. Dusimy na małym ogniu. Zamieszać co jakiś czas. Podawać do dania głównego lub jako lekki podwieczorek. Zapraszam was na mojego Facebooka, gdzie dodaję wszystkie moje przepisy.
Polub mnie na Facebooku
Zapraszam do oglądania filmu oraz do subskrybowania mojego kanału.
Pychotka,taka fasolke to bym teraz zjadla 😋😋😋
OdpowiedzUsuń