Cebule zapiekane w piekarniku są słodkie i bardzo smaczne, jest to wyjątkowy dodatek do dań mięsnych i rybnych. Sposób w jaki je przygotowałam jest bardzo prosty. Są tak smaczne ,że możemy je podawać jako przekąskę. Zapraszam na przepis.
Składniki
14 szt. cebul
2 łyżki octu winnego
150 ml wody
50 ml oliwy z oliwek
sól, pieprz
Przygotowanie
Cebulę obrać ,opłukać ,na części górnej przekroić na krzyż. Włożyć na brytfankę , wlać wodę ,ocet, posolic na wierzchu cebulę oraz popieprzyć na koniec na wierz cebuli polać oliwą z oliwek. Jeśli ktoś lubi oregano, to może sobie posypać cebule. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni funkcja góra dół na sam sód piekarnika. Pieczemy przez 25 min następnie zwiększamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy około 60 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy cebule są miękkie. Jeśli woda wyparuje to należy dolać wody do naszych cebul.
Zapraszam na mojego Facebooka, gdzie dodaję przepisy.
Polub mnie na Facebook
Zapraszam do oglądania filmu oraz do subskrybowania mojego kanału.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz