Pyszne tiramisu truskawkowe, bez jajek oraz bez seka mascarpone, idealne dla osób, które mają problemy z jajkami. To tiramisu jest łatwe w wykonaniu . Cała rodzina uwielbia moje tiramisu. Zapraszam na przepis.
Składniki
truskawki syrop
500 g truskawek
sok z cytryny
3 łyżki cukru
100 ml wody
na krem
200 ml śmietany 30% bardzo mocno schłodzonej
500 g serka ricotta
cukier puder 100 g
300 g biszkoptów podłużnych savoiardi
Potrzebna jest forma o rozmiarach 30 na 24
Przygotowanie
Truskawki umyć i pokroić w drobną kostkę, wycisnąć sok z 1 cytryny, dodać 3 łyżki cukru ,wlać 100 ml wody, zamieszać łyżką wstawić do lodówki na 1 godzinę, aby truskawki puściły sok. Następnie przygotowujemy masę do naszego tiramisu. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę dodać stopniowo serek ricotta i to wszystko zakręcić mikserem.Truskawki odcedzić od soku. Do soku dolać 100 ml wody. Biszkopty savoiardi moczymy w soku i układamy do naszej formy następnie kładziemy połowę naszej masy i rozprowadzamy równomiernie na ciastkach na to układamy cześć naszych truskawek, ponownie robimy drugą warstwę, biszkopty namoczone w soku ,masa a na koniec rozkładamy truskawki. Tak przygotopwane tiramisu wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Polecam pozostawić na kilka godzin. Takie tiramisu możemy przechowywac w lodówce do 2 dni.
Smacznego!
Zapraszam na mojego Facebooka, gdzie dodaję przepisy.
Polub mnie na Facebook
Zapraszam do oglądania filmu, , krok po kroku jak zrobic przepis oraz do subskrybowania kanału.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz