czwartek, 23 września 2021

Pyszna, wyjątkowa na bruschetta czy panini, papryka grillowana i doprawiona jest wyśmienita. Możemy również dodawać ją do naszych surówek. Taka paprykę przygotowuję cały rok Zapraszam na przepis. 


 Papryka pieczona na grillu, bonus bruschetta z papryką

Składniki

4 papryki czerwone

4 kromki chleba

2 ząbki czosnku

pęczek pietruszki

3 łyżki oliwy z oliwek

sól

Przygotowanie

Paprykę, umyć ,oczyścić z ziaren, pokroić na mniejsze części. Na patelni grillowej, grillować kilka minut z każdej strony. Następnie przełożyć do woreczka i zawiązać, pozostawić tak do całkowitego ostudzenia. Obrać ze skórki ,pokroić na mniejsze paski. Czosnek(1 ząbek) pokroić drobno, pietruszkę pokroić Do miski z papryką pokrojoną dodać czosnek, pietruszkę ,sól, oliwę z oliwek, to wszystko dokładnie zamieszać i odstawić . Na patelni grillowej zarumienić nasz chleb, każdą kromkę chleba (gorącą)potrzeć czosnkiem, nałożyć naszą przygotowana pieczona paprykę.

Zapraszam was na mojego Facebooka ,gdzie dodaje każdy przepis.

Polub mnie na Facebook

Zapraszam do oglądania filmu ,krok po kroku jak zrobić ten przepis oraz do subskrybowania mojego kanłu.




 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka letnia do grilla

 Taką sałatkę możesz robić całe lato na każdą okazję. Jest pyszna i pasuje do każdego dania.Z kilku składników wyczarujesz ten pyszny dodate...